Omuz Sıkışma Sendromu: Tedavi Süreci ve Önemi

Omuz Sıkışma Sendromu Nedir?

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rodi Ertoğrul, omuz sıkışma sendromunun genellikle 40 yaş ve üzerindeki hastalarda görüldüğünü belirtiyor. Bu hastalık, baş üstü aktivite gerektiren sporlar ve mesleklerle ilgilenen kişilerde daha yaygındır.

Omuz sıkışma sendromuna ilişkin yapılan açıklamada, hastaların genellikle gece ağrıları, omuzda ağrı, kıyafet giyerken zorluk gibi şikayetlerle doktora başvurduğu belirtiliyor. Dr. Ertoğrul, çoğu vakada sorunun cerrahi müdahale olmadan tedavi edilebileceğini vurguluyor.

Omuz sıkışma sendromunun tedavi sürecinde genellikle cerrahi müdahaleye gerek duyulmadığını belirten Dr. Ertoğrul, ilaç tedavisi, fizik tedavi ve gerektiğinde steroid enjeksiyonlarının uygulandığını aktarıyor.

Tedavinin ilk aşamasında genellikle ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulandığını belirten Dr. Ertoğrul, hastalığın ilerlemesi durumunda artroskopik cerrahi müdahalenin başvurulabilecek bir yöntem olduğunu ifade ediyor.

Profesyonel sporcularda tedavi sürecinin daha hızlı olması gerektiğine dikkat çeken Dr. Ertoğrul, erken dönemde steroid enjeksiyonlarının ve fizik tedavinin bu süreçte önemli olduğunu vurguluyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Maşallah Dağ – Ekonomi

Related Posts

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

Yeni keşif tarihi yeniden yazdıracak: Yaşamın nasıl başladığına dair bilgiler ters yüz oldu

Bilim insanlarının elde ettiği son bulgular, yaşamın kökenine dair ezberleri bozdu. Milyarlarca yıl öncesine uzanan izler, Dünya’daki ilk canlılığın sanılandan çok daha önce ve farklı koşullarda ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Alzheimer riskini artıran yeni genetik varyant tespit edildi

Avustralya’da yapılan çarpıcı araştırma, yaşlı erkekleri daha fazla etkileyen genetik bir varyantın Alzheimer riskini ciddi oranda yükselttiğini ortaya koydu.

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada