Absürt Bir Gün: 8 Aralık Dünya Zaman Yolculuğu Yapmış Gibi Davranma Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Bugünün Dünya Zaman Yolcusu Taklidi Yapma Günü olduğunu biliyor muydunuz? Eğer 8 Aralık’ta tuhaf hareketler sergileyen insanlar fark ettiyseniz, onlar Zaman Yolcusu Taklidi Yapma Günü’nü kutluyor olabilirler. Bu hayal gücü dolu günde, yıllar boyunca gitmek istediğiniz her yere çoktan gitmiş gibi davranabilirsiniz. Gelin bugün ile ilgili yaratıcı birkaç fikre bakalım…

Kaynak: https://nationaltoday.com/pretend-tim…

8 Aralık Dünya zaman yolcusu gibi davranma günü olarak kutlanılıyor.

Zaman yolculuğu, bugün bildiğimiz ve sevdiğimiz bilim kurgunun önemli bir unsuru olmasının yanı sıra, olanaklarını çözmeye çalışan bilim insanları için de bir düşünce konusu. Ancak, sayısız filmde, kitapta ve TV şovunda yer almasına rağmen, bu nispeten yeni bir fikir değil. Tarih boyu birçok kavim zaman yolcusu olduğunu iddia etmiş.

Her şey Antik Roma’da başladı.

Zaman yolculuğunun kavramı, geçmişin derinliklerinden günümüze kadar ulaşan bir yolculuk gibi, bilim ve edebiyatın sınırlarını zorlayan bir konu. Hatta bilim kurgunun sadece eğlendirici bir unsur olmanın ötesinde, bilimsel düşünce ve keşiflerin sınırlarını genişletmeye yardımcı olan bir araç. İlk olarak Antik Roma’da gelecekten geldiğini iddia eden bir adamla ortaya çıktığı söyleniyor.

Zaman yolculuğuna dair ilk bahisler her zaman geleceğe gitmekle alakalıydı.

Antik Hindistan’da da tıpkı Roma gibi ‘Mahabharata’ gibi metinler, insanların uyuduğu veya bir tanrıyı ziyaret ettiği ve bilinçlerini geri kazandıklarında geleceğe doğru bir sıçrama yaptıklarını bulduklarına inanıyorlardı.

Zaman yolculuğunun çift yönlü bir yol olması 1895 yılında H. G. Wells’in “Zaman Makinesi” romanının yayınlanmasıyla gerçekleşmiş.

Bu kitap, yolcularını zaman içinde ileri ve geri taşımayı amaçlayan bir aracın fikrini popülerleştirdi. Kitabın baş kahramanı M.S. 802,701 yılına yolculuk eder ve insan ırkının geleceğini gözlemler, ardından hikayeyi akşam yemeği misafirlerine anlatmak üzere geri döner. Film uyarlaması 1960 yılında yapıldı, daha sonra 2002 yılında Guy Pearce ile tekrar yapıldı.

Böylece okurları kendileri bir zaman yolcusu olsa nasıl olurdu düşünmeye başladılar.

Zaman yolculuğu hikayeleri, 1941’de Robert A Heinlen’in ‘By His Bootstraps’ adlı kısa hikayesiyle bir kez daha karmaşık hale geldi. Bu hikaye, zaman yolculuğu sayesinde baş kahramanın aynı anda birden çok zaman diliminde bulunmasını ve bu nedenle farklı versiyonlarıyla kesişmesini gösterdi.

Peki 8 Aralık’ta insanlar nasıl davranıyor?

‘Bugün 8 Aralık Dünya zaman yolculuğu yapmış gibi davranma günü. Yani ben aslında yokum. Henüz doğmadım. Bu nedenle işe gitmiyorum.’

“Havalı bir cevabım olsun isterdim ama dürüst olmak gerekirse zaman yolcusu olsam geçmişe dönüp uykusuz kaldığım gecelerde uyurdum.”

‘Bu nedenle 8 Aralık’ta zaman yolcusuymuşum gibi olduğum için tüm gün uyuyacağım.’

“Ben bir öğretmenim. “

‘Hazırlamaya üşendiğim sınav sorularını geleceğe gitmişim de hazırlamışım gibi davranıp 8 Aralık’ta sınav yapmasam mı acaba? ?’

“Dinazor çağından geliyorum.”

‘Bugün dinazor çağından gelmiş gibi davranacağım. Bu nedenle de konuşmayı bilmiyorum. Lütfen iş yerinde benimle konuşmayın.’

Siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım. ?

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir