Anne adayları dikkat! “Basit bir enfeksiyon” demeyin, erken doğum riskini artırabiliyor

Önerilen Besinlerle Hamilelik Sürecinde Bağışıklık Sistemini Güçlendirin

1-Besinleri Doğru Seçin

Hamilelik sürecinde omega-3 yağ asitleri, bağışıklık sistemi için önemlidir. Balık, ceviz, limon, sivri biber, yoğurt, kefir, turşu gibi probiyotik besinler tüketmelisiniz. Ayrıca yumurta, tavuk, kırmızı et, baklagiller, kuruyemişler, ıspanak, mercimek gibi çinko ve demir içeren besinleri de sofranızda bulundurmalısınız.

2-Sıvı İhtiyacını Karşılayın

Her gün en az 2 litre su içmek, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için önemlidir. Yeterli su tüketilmesi, idrar yolu enfeksiyonlarından, kabızlıktan ve erken doğum riskinden korunmanıza yardımcı olur.

3-Temizliğe Özen Gösterin!

Ellerinizi sık sık yıkayın ve hijyen kurallarına dikkat edin. Ellerinizi temiz tutmak, enfeksiyon riskini azaltır. Ayrıca el dezenfektanları da kullanabilirsiniz.

4-Uykunuzu İhmal Etmeyin

Yeterli ve kaliteli uyku, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Düzenli uyku, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için önemlidir.

5-Kalabalıktan Uzak Durun

Kalabalık ortamlardan kaçının, özellikle bu dönemde virüs bulaşma riski yüksektir. Hijyen kurallarına dikkat edin ve ortamınızı sık sık havalandırın.

6-Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları

Dengeli ve sağlıklı beslenmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin temelidir. Mevsim sebzeleri, meyveler, protein ve lif açısından zengin besinler tercih edin.

7-Hasta Kişilerden Uzak Durun

Grip veya soğuk algınlığı olan kişilerle temastan kaçının ve hijyen kurallarına dikkat edin. Maske takarak, enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.

8-Solunum Yollarınızı Koruyun

Kalabalık ortamlarda maske takmayı ihmal etmeyin. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için enfeksiyonlardan korunmalısınız.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Annelik Yolculuğu’ uygulaması: Bir hafta sonra devreye girecek uygulamada gebelikten lohusalığa tüm süreçler yer alıyor

Sağlık Bakanlığı, kadın ve çocuk sağlığını merkeze alan ‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulaması geliştirdi. Bir hafta sonra devreye girecek uygulama, gebelikten doğuma, lohusalıktan 0-2 yaş bebek gelişimine kadar olan tüm süreci ele alarak, kadınların ve ailelerin sağlık hizmetlerine etkin ve güvenli biçimde erişimini dijital ortamda mümkün kılıyor.

Kanser ve Beslenme İlişkisi Tartışıldı

Kanser ve beslenme ilişkisi hakkında konuşan Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor” dedi. 

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Yurtdışı seyahatlerinde aşı ve sağlık danışmanlığı artık ücretsiz

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 56 Seyahat Sağlığı Merkezi’nde yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarına gidecekleri ülkelerin sağlık risklerine yönelik ücretsiz olarak bireysel danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.