Atılım Üniversitesi yeni Tıp Fakültesi binasını açtı: ‘Teknolojik açıdan atılım’

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeni Binası Kesin Olarak Açıldı

Atılım Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde genişleme kararı aldı ve 2019 yılında faaliyete geçen tıp fakültesinin yeni binası resmi olarak açıldı. Törende Atılım Üniversitesi Rektörü Serkan Eryılmaz, Atılım Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gazetemiz Ankara Temsilcisi Sertaç Eş ve Gazetemizin yazarı Işık Kansu da hazır bulundu. Rektör Eryılmaz, kaymakam ve il sağlık müdürüne yeni tıp fakültesi binasını gezdirdi.

‘Teknolojik Açıdan Atılım’

Rektör Eryılmaz, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Yeni binayı üniversitemize kazandırırken tıp fakültemizde ilk mezunlarımızı vermenin heyecanını yaşıyoruz. Bu yeni bina yalnızca fiziksel değil aynı zamanda teknolojik açıdan da önem taşıyor. Fakültemizin 11 projesi Tübitak tarafından destekleniyor. Sağlık profesyonellerinin yetişeceği bu binanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

‘Her Meslektaşımıza İhtiyacımız Var’

Ankara İl Sağlık Müdürü Kurtcebe, Ankara’da 7’si vakıf 5’i kamu olmak üzere toplamda 12 tıp fakültesi bulunduğunu ve bu programlarda 16 bin kişinin eğitim gördüğünü belirtti. Kurtcebe, “Sağlık alanında her meslektaşımıza ihtiyacımız var. Sağlık hizmetlerini en iyi veren ülkelerden biriyiz. Bu nedenle bu tür ortamlara ihtiyacımız var” dedi.

’22 Bin Mezun Verdik’

Üniversite kurucusu Yalçın Zaim konuşmasında, üniversitenin ilk başta yalnızca İşletme fakültesi olarak planlandığını ancak bugün 250 dönümlük arazide 150 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduklarını belirtti. Zaim, “Bugüne kadar 22 bin mezun verdik ve 7 fakültemiz var. Daha ileriye gitmeye devam edeceğiz. Yapmamız gereken her şeyi bugüne kadar yaptık ama asıl önemli olan yarın ne yapacağımız” dedi.

‘Üniversite Güçlü ve Öncü Olmalı’

Zaim, sözlerini şöyle tamamladı: “Binanın önemi küçümsenemez ancak asıl önemli olan ülkenin kendisidir. Ülkelerimiz, bugünkü koşullarda ordu ve üniversiteler sayesinde ayakta kalıyor. Eğer bir ülke ekonomik olarak kalkınmak, toplumsal açıdan güçlenmek ve uluslararası alanda saygın bir konum elde etmek istiyorsa, üniversiteler güçlü ve öncü olmalıdır.”

Related Posts

İOS 26 ne zaman çıkacak? İOS 26 alacak telefonlar belli oldu!

iOS 26 güncellemesi alacak telefon modelleri belli oldu. Teknoloji devi Apple, 9 Haziran 2025’te düzenlediği WWDC 25 etkinliğinde yeni nesil işletim sistemlerini resmen tanıttı. Yeni güncelleme ile kullanıcılar kilit ekranı ve ana ekranını çok daha kişiselleştirebilecekler. Ayrıca iOS 26 ile birlikte yapay zeka yetenekleri doğrudan işletim sistemine dahil edildi. Yeniliklere sadece yapay zeka ile sınırlı kalmayan iOS 26 sürümünde artık Çağrı Filtreleme özelliğiyle arayan kişiden bilgi alıyor ve bu bilgiye göre kullanıcının çağrıyı yanıtlayıp yanıtlamamasına yardımcı oluyor. İşte, iOS 26 bu sonbaharda yayınlandığında onu destekleyecek ve iOS 26 çalıştırmayacak iPhone modelleri.

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

LGS İÇİN GEREKLİ BELGELER 2025 || LGS sınav giriş belgesi zorunlu mu, gerekli belgeler neler? LGS giriş belgesi nasıl alınmalı? İşte MEB kılavuz bilgisi!

LGS için gerekli belgeler, sınav öncesi adaylar tarafından araştırılıyor. LGS 2025 için geri sayımda sona gelindi. Liselere Geçiş Sistemi sınavı bu Pazar yani 15 Haziran 2025 tarihinde uygulanacak. LGS giriş belgesi zorunlu mu sorusu da sınava girecek binlerce aday tarafından merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS başvuru kılavuzunda konuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Ortaokul son sınıfta okuyan öğrenciler girecek ve aldıkları puanlar kapsamında belirlenen liselere yerleştirilecek. Peki LGS sınav giriş belgesi zorunlu mu, gerekli belgeler neler? LGS giriş belgesi nasıl alınmalı? İşte ayrıntılar…

Gadir Hum Bayramı ne zaman? Gadir-i Hum Bayramı nedir, neler yapılır? İşte 2025 Gadir Hum tarihi

Gadir Hum Bayramı tarihi yaklaşırken hazırlıklar da başladı. Hazreti Muhammed’in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı, Adana, Mersin ve Hatay başta olmak üzere birçok ilde kutlanacak. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gadir-i Hum Bayramı’nda ‘Hirise’ adı verilen güne özel yemeği hazırlanacak. Gadir-i Hum Bayramı gelenekleri de bu özel günde yer alacak. Peki, Gadir Hum Bayramı ne zaman, hangi gün? İşte, Gadir-i Hum Bayramı ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA 2025 | İlkokul, ortaokul, lisede Teşekkür ve Takdir belgesi kaç puanla alınır? 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu 2025?

Karnelerin alınmasına sayılı zaman kala, Takdir Teşekkür hesaplama bilgileri araştırılmaya başlandı. 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 20 Haziran Cuma günü karnelerin verilmesiyle tamamlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği içerisinde bulunan ödül bölümü içerisinde yer alan değişiklikler, 2018 Eylül ayında Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Buna göre devamsızlık durumu da Takdir Teşekkür belgesi alınmasında etkili olacak. Peki, 5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu? Teşekkür ve Takdir belgesi kaç puanla alınır? İşte Takdir Teşekkür hesaplama 2025 bilgileri…

NİĞDE KURBAN BAYRAMI NAMAZI VAKTİ 2025 || Niğde bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Niğde Kurban Bayramı namaz saati

2025 Kurban Bayramı için Niğde bayram namazı vakti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu. Kurban Bayramı’nın manevi atmosferine hazırlanırken, Niğde bayram namazı saati merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2025 yılı Kurban Bayramı namaz vakitleri, Niğde ve ilçelerinde yaşayan Müslümanlar için büyük önem taşıyor. 6 Haziran 2025 Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda, Niğde’de bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet Niğde Kurban Bayramı namazı vakti 2025!