Paris Olimpiyatları öncesi Ramil Guliyev şoku

Son Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Ramil Guliyev’in 200 metrede sonuncu olması, büyük hayal kırıklığı yarattı. Konuyu olimpik sporlar uzmanı ve Sports TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Ağca’ya sorduk.

34 yaşındaki Ramil Guliyev’in yaşlandığını belirten Ağca, “Olimpiyat’tan sonra büyük olasılık atletizmi bırakır. Ben de açıkçası, böyle bir sonucu beklemiyordum. Daha iyi bir performans bekliyordum. Hatta final koşabilir diye düşünüyordum. Formda olmaması, biraz onu gerilere doğru itti. Sprinter atletlerde saliseler önemli. Her zaman, aynı performansı tutturmak, kolay değil. 20’nin altında koşabilen bir atlet. Rakipleri iyiydi, iyi hazırlanmışlar. Olimpiyat öncesi son ciddi sınav Avrupa Şampiyonası. Dolayısıyla önemliydi. Ben de hayal kırıklığına uğradım. Son anda bir sakatlık ya da sağlık problemi var mı bilmiyorum.” dedi.

Murat Ağca, Ramil Guliyev’in totalde sonuncu olmadığını, serisinde sekizinci olduğunu yine de beş atleti geçtiğini belirterek “Kota puanı ile katılma olasılığı var. O da haziran sonu belli olacak.” yorumunu yaptı.

TÜRKIYE’YE İLK “DÜNYA” MADALYASINI GETİREN ATLET: RAMİL GULİYEV

Ramil Guliyev, atletizmde Türkiye’ye ilk dünya şampiyonası madalyasını getiren atlet olarak tarihe geçerken

Milli atlet Ramil Guliyev, İngiltere’nin başkenti Londra’nın 2017’de ev sahipliği yaptığı organizasyonda, erkekler 200 metre yarışında birinci olarak Türkiye’ye Dünya Atletizm Şampiyonası tarihindeki ilk altın madalyasını kazandırdı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 2018’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda piste çıktığı 200 metre yarışında rekor kırarak altın madalya elde eden Ramil, yine Berlin’de 4×100’de gümüş madalya aldı.

Ramil, 2016’da Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda da gümüş madalya elde etti.

Sina Koloğlu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx