Tuvalette telefon alışkanlığı hemoroid sebebi!

Telefon Kullanımı ve Hemoroid İlişkisi

Tüm toplumda ortak bir yanılgı olan hemoroid aslında bir hastalık değil, herkesin vücudunda bulunan bir yapıdır. Bu yapı iltihaplandığında hemoroid belirtilerinin ortaya çıktığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Vafi Atalay, “Hemoroid dokusu, anüsün tam kapanmasını sağlayarak dışkı kaçışını engeller. Bu yapıların şişmesiyle hemoroid hastalıkları ortaya çıkar. Halk dilinde bu hastalıklara basur veya hemoroid denir” diye açıklamada bulundu.

Hemoroid Belirtileri ve Önemi

Rektal kanama, ağrı veya dışkıda görülen doku sarkması gibi belirtilerin görülmesi durumunda vakit kaybetmeden bir sağlık merkezine başvurulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Vafi Atalay, “Halk arasında kanamanın nedeninin hemoroid olduğu yanlış bir inanış olduğu için çoğu kişi doktora gitmez. Halbuki kanama tümör veya başka bir bağırsak sorununun belirtisi olabilir. Uzun süre hemoroid tedavisi gören genç hastalarda bile tümör bulunabilir” şeklinde uyarılarda bulundu.

Hamilelik ve Hemoroid

Prof. Dr. Atalay, hormonal değişiklikler nedeniyle hamilelik sırasında kabızlığın arttığını ve buna bağlı olarak hemoroid riskinin arttığını belirtti. Hamilelik ve emzirme döneminde hemoroid ilaçları ve sıcak su banyosunun tavsiye edilmediğini vurgulayan Atalay, doğumdan sonra yapılabilecek hemoroid ameliyatının en az 6 ay geciktirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yaşam Tarzı Değişiklikleri ile Önlem Alınabilir

Kabızlığa eğilimli olan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğunu belirten Atalay, lif açısından zengin beslenmenin, uzun süre ıkınmamak, bol su içmek gibi basit yaşam tarzı değişikliklerinin hemoroidi önleyebileceğini paylaştı. Hemoroid tedavisinde kullanılan ilaçların belirtileri azaltabileceğini ancak tamamen yok etmeyeceğini, bu nedenle en etkili yöntemin standart hemoroid ameliyatı olduğunu belirtti.

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Testosteron tedavisi: İğne mi, risk mi?

Doğal yollar sonuç vermezse testosteron tedavisi seçenek olabilir. Ancak etkisi kadar riski de uzman kontrolü gerektirir. Hormon tedavisi yalnızca kan testiyle doğrulanmış vakalarda ve düzenli doktor takibiyle uygulanmalı Her yaşa uygun olmayabilir.

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

Yeni keşif tarihi yeniden yazdıracak: Yaşamın nasıl başladığına dair bilgiler ters yüz oldu

Bilim insanlarının elde ettiği son bulgular, yaşamın kökenine dair ezberleri bozdu. Milyarlarca yıl öncesine uzanan izler, Dünya’daki ilk canlılığın sanılandan çok daha önce ve farklı koşullarda ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?