Uzman isim Özgür Erdursun emekliye kara haberi verdi. “Zaman kaybı” diyerek noktayı koydu

Emekliler Bayram İkramiyesinden Memnun Değil: İşte Detaylar

Kurban Bayramı yaklaşırken, milyonlarca emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar, bayram ikramiyesi konusunda endişeli. Hükümet, ikramiyeyi 4 bin TL olarak haziranın ilk haftasında ödeyeceğini duyurdu fakat bu miktar, ekonomik koşullar ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle emeklileri tatmin etmiyor. Kamuoyunda ikramiyenin artırılması gerektiği yönünde tartışmalar sürerken, beklentiler oldukça düşük.

Uzmanlar İkramiye Politikasını Eleştiriyor

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, ikramiyenin alım gücünün azaldığını belirtiyor. Erdursun, 2018’de ikramiyenin asgari ücretin %62,5’ine denk geldiğini ancak şu anda sembolik bir değere sahip olduğunu söylüyor. Enflasyon hesaplarına göre, ikramiyenin bugün en az 16 bin TL olması gerektiğini ifade eden Erdursun, hükümetin bu miktarlara çıkmasının pek muhtemel olmadığını dile getiriyor.

Ankara Kulislerinde Konuşulanlar

Ankara’daki kulislerde, ikramiyenin 8 bin TL’ye çıkarılabileceği söylentileri dolaşıyor. Bazı kaynaklar, bu önerinin masada olduğunu ancak henüz resmiyet kazanmadığını belirtiyor. Hükümetin bütçe sorunları sebebiyle sembolik bir artışla yetinebileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Kurban Bayramı Hazırlıkları Zorlaşıyor

Yükselen gıda ve hayvancılık maliyetleri, 4 bin TL’lik bayram ikramiyesiyle kurban kesmeyi neredeyse imkansız hale getiriyor. Emekliler, dini vecibelerini yerine getirmekte her yıl daha fazla zorlanıyor. Erdursun, ikramiye konusunu zaman kaybı olarak nitelendirerek, kalıcı maaş artışlarının ön planda olması gerektiğini savunuyor.

Erdursun, “Bugün itibariyle bayram ikramiyesi en az 16 bin TL olmalıydı. Ancak hükümetin bu seviyelere çıkması pek mümkün değil. Hatta kulislerde dolaşımda olan 500 TL’lik sembolik artışın bile gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Emekliler için ikramiye değil, düzenli maaş zammı şart. Bu sistem, umut tacirliğine dönüştü. Artık ikramiyeden çok gerçek anlamda geçim sağlayacak maaşlar gerekli. İkramiye konuşmak zaman kaybı. Emeklilerin geçim sıkıntısı var, umut tacirliğine ihtiyaç yok” ifadelerini kullandı.

Hükümetin haziran başında yapacağı açıklama büyük merak konusu. Ancak anlaşılan o ki, mevcut durum emeklilerin büyük bir artış umut etmemesi gerektiğini gösteriyor. İkramiye, ekonomik zorluklarla boğuşan emeklilere pek bir rahatlama getirmeyecek gibi duruyor.

Related Posts

Memur ve memur olmak isteyenler dikkat: Değişiklikler yapıldı

Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de memuriyete ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan altın hamlesi!

Maliye Bakanlığı, önümüzdeki hafta altına dayalı kira sertifikası ve altın tahvilinin doğrudan satışını başlatacak. Bu adımla yatırımcılara yeni seçenekler sunulacak.

Kamu bankaları, yılın ilk çeyreğinde 1,3 milyar TL’lik reklam harcaması yaptı

Kamu bankaları, yılın ilk çeyreğinde 1,3 milyar TL’lik reklam harcaması yaptı

Çek kullanımı düştü, karşılıksız çek sayısı arttı

Çek kullanımı düştü, karşılıksız çek sayısı arttı

Tavuk eti üretimi arttı, yumurta üretimi düştü

TÜİK verilerine göre Türkiye’de mart ayında geçen yılın aynı ayına göre tavuk eti üretimi yüzde 13 artarken tavuk yumurtası üretimi ise yüzde 8 azaldı.

Altın fiyatlarındaki artış konut ve otomobile nasıl yansıdı?

TCMB uzmanlarının analizine göre Eylül 2023’ten bu yana altın fiyatlarındaki yüzde 77’lik artış, konut ve otomobil piyasalarında talebi körükledi. Altın mevduatının yoğun olduğu illerde konut fiyatlarında ortalama yüzde 11’lik ilave artış yaşanırken, otomobil satışları da yükseldi. Servet etkisi, özellikle ipoteksiz konut alımlarında kendini gösterdi.