Yedi yıl güncelleme alacak Galaxy telefonlar!

Yılın ilk aylarında tanıtılan Samsung Galaxy S24 serisi ve One UI güncellemesi ile birlikte firma, büyük bir yeniliğe adım attı. Öncesinde iki yıllık işletim sistemi ve dört yıllık güvenlik güncellemesi alan amiral gemisi Galaxy cihazlar, S24 ile birlikte yedi yıl boyunca güncelleme desteğine kavuştular. İşte yedi yıl güncelleme alacak Galaxy telefonlar ve tabletler…

Galaxy Z Fold 6 ve Flip 6 da yedi yıl güncelleme alacak

Galaxy S24 serisinin satış rekoru kırmasında her ne kadar Galaxy AI özelliklerinin yeri olsa da yedi yıl boyunca yayınlanacak güncelleme de etkili oldu. İki yılda kesilen güncellemelerden dolayı bir süreden sonra telefonlara yeni özellik gelmemesi kullanıcıları geride bırakıyordu. Samsung’un yaptığı bu hareketle birlikte artık yeni amiral gemileri yedi yıl boyunca Android güncellemesi ve yan güncellemeleri alacak.

Google’ın Pixel telefonlar ve tabletler için uyguladığı yedi yıl güncelleme sözü, diğer markalar için geç gelmiş olsa da Samsung tarafından sunulan bu destek, markanın güvenilirliği daha da yükseltti. Pazar payında ve satışlarda etkili olan bu özellik sayesinde Galaxy S24, Galaxy S24+, ve Galaxy S24 Ultra, satış rekoru kırdı.

Teknoloji devi tarafından herhangi resmi bir açıklama yapılmasa da gelecekte tanıtılacak tüm amiral gemisi cihazların yedi yıl güncelleme desteği ile geleceği iddia ediliyor. Ocak 2024’ten önce tanıtılan telefonlarda geçerli olmayacak bu özellik, şimdilik S24 serisi, Z Fold 6, ve Z Flip modellerinde uyguna benziyor.

İşte yedi yıl Android ve One UI güncellemesi alacak Galaxy cihazlar:

  • Galaxy S24
  • Galaxy S24+
  • Galaxy S24 Ultra
  • Galaxy Z Fold 6
  • Galaxy Z Flip 6

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yedi yıl güncelleme için bu telefonları düşünür müydünüz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir