Analist: Türklerin Radarındaki Bu Altcoin Bu Seviyelere Fırlayabilir!

Kripto analisti Vinicius Barbosa Ethena’nın 18 Mayıs’ta şaşırtıcı negatif fonlama oranları gösterdiğini söylüyor. Bu bağlamda analist, ENA’nın türev piyasasında yoğun bir şekilde açığa satıldığını belirtiyor. Piyasanın açık faizi ENA’ya karşı short pozisyonlara doğru ağırlık kazandıkça, altcoin fiyatının yakında bir ‘short squeeze’le fırlayabileceğini kaydediyor.

Short squeeze potansiyeli olan altcoin: Ethena (ENA)

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, piyasa yeni bir ivme yakalamak için mücadele ediyor. Bununla birlikte, Bitcoin ve çoğu altcoin bir noktadan ileri gitmekte zorlanıyor. Ancak, bazıları fırlamak için uygun şartlara sahip. Ethena’da short squeeze uyarısı için en uygun gösterge, devasa negatif fonlama oranı. CoinGlass verileri ENA short satıcılarının long pozisyonlu traderlara %268 APR ödediğini gösteriyor.

Fonlama Oranı Isı Haritası: ENA. Kaynak: ENA: CoinGlass

Dahası, Ethena şu anda 194,21 milyon dolar açık pozisyonla tüm kripto paralar arasında en büyük 25. açık faize (OI) sahip. ENA’nın OI’si, en büyük OI/MCap oranlarından biri olan 1,19 milyar dolarlık piyasa değerinin %16’sı ile öne çıkıyor.

ENA türev piyasa verileri. Kaynak: CoinGlass

ENA için short squeeze fiyat hedefi

Yazı sırasında ENA, hafif artışla 0,75 dolardan işlem görüyordu. 24 saatlik açık pozisyon oranı %12,5 artarken, hacim %35,48 artarak 541,55 milyon dolara ulaştı. İlginç bir şekilde, bu dönemde %50,54 baskınlıkla 283,67 milyon dolarlık short pozisyon açıldı. Short squeeze durumunda altcoin için iki önemli hedef fiyat bölgesi var. İlk olarak, çoğu likidasyonun 0,84 dolarda olduğu 0,83 dolar ila 0,89 dolar arasında bir short pozisyon likidite havuzu bekliyor. İkinci kilit seviye ise 1,08 dolar. Bu fiyat hedeflerine ulaşması, Ethena yatırımcılarına mevcut fiyatından %11 ila %44 arasında kazanç sağlayabilir.

ENA Tasfiye Isı Haritası, 1 ay. Kaynak: CoinGlass

Ancak, proje kripto topluluğunda anlamlı endişelere yol açtı. Bu yüzden Ethena’nın uzun vadeli temelleri konusunda bazı soru işaretleri var.

Kilit oyuncuların desteği Ethena’yı popüler hale getirdi

Özetle Ethena, Ethereum üzerine inşa edilmiş ve ENA adlı bir yönetişim tokenına sahip bir protokoldür. Eski Bitmex CEO’su Arthur Hayes, altcoin projesini şahsen destekledi. Bu yüzeden popülaritesi hızla arttı. Bunu kilit oyunculardan gelen büyük destek izledi. Bazı şüpheciler bu projeyi Terra’nın (LUNA) 2022’deki çöküşüyle sonuçlanan yükselişi ve değer önerisiyle karşılaştırdı.

Bu nedenle, mevcut açığa satış ilgisi kısa vadeli spekülasyonlar yerine Ethena’nın temellerine yönelik bir düşüş göstergesi olabilir. Bu durumun, tüm sinyallere rağmen bir short squeeze’i engellemesi mümkün. Bununla birlikte, Ethena’nın büyük bir başarı mı yoksa ciddi bir başarısızlık mı olacağını bilmek mümkün değil. ENA ile ilgilenen yatırımcıların riskleri anlamalı ve ileriye dönük bilinçli kararlar almasında fayda var.

Makaledeki görüşler ve tahminler analiste ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx